Kesomuffins
Vilken underbar värme som vi fått, i alla fall här i Örebro men antar det är i stora delar av landet. Dagarna spenderas mestadels utomhus och snart är det semester. Igår var vi ute med båten i Vättern, jag vill liksom nyttja varje minut av dagarna.
Nu idag blir det jobb, sista dagarna nu innan semestern men jag vill också passa på att tipsa dig om dessa godingar. Kesomuffins, perfekta som mellanmål eller fika med lite mindre socker i. Supergoda att servera med lite vispad grädde, jordgubbar och banan.
Kesomuffins
140g mogen banan
2 ägg (60g/styck)
85g naturell keso
1 msk mjuk eller flytande honung
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm kardemumma
1 1/2 tsk kanel
1/2 krm salt
Topping:
Vispad grädde
Jordgubbar
Banan
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader över och undervärme.
Mixa ihop banan, ägg, keso och honung i en bunke. Blanda mer övriga ingredienser och rör om till en fin smet. Klicka ut smeten i muffinsformar som gärna sitter i en muffinsplåt så de inte flyter ut.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt svalna och toppa med grädde, färska jordgubbar och lite skivad banan.
Kram kram och hoppas du får en härlig dag…