Kanelbullar på smördeg
Är så glad över de här härliga soliga höstdagarna som vi haft i Örebro nu. Njuter och vill liksom att det ska vara så här ett bra tag till:) I helgen närmare bestämt i söndags åkte vi iväg med båten ut i skärgården i Vättern. Vi försöker verkligen använda vår båt så mycket som möjligt och få njuta av den friheten det faktiskt är att kunna åka ut till en ö och bara njuta. Vi lägger ofta i den i April och nu ska den nog snart upp i slutet av oktober i alla fall:) Så en skapligt lång säsong för att vara Sverige:)
Men som du säkert redan vet så älskar ju jag att bada och tar mer än gärna första doppet i april. I söndags blev det ett bad, 13 grader i vattnet och 10 i luften. Sååå skönt, det svalkade men var fortfarande skönt att bada.
Förutom bad blev det bullbak över elden, ja matlagning och bakning ute är väl helt fantastisk. Och dessa kanelbullar blev grymt goda och så enkla att göra så vill tipsa dig att testa. På direkten 🙂 Jag gjorde bullar på 1/2 smördeg och det blev 8 små bullar men kan enkelt dubblas såklart.
8 små bullar:
1/2 färsk smördeg på rulle
60g smör
1 msk kanel
3 msk strösocker
Topping:
Pärlsocker
Gör så här:
Hemma kan du vispa ihop ingredienserna till fyllningen som är smör, kanel och socker. Fyllningen kan tas med det gör det hela enklare.
Tänd en eld ute på en plats där man får elda.
Rulla ut smördegen och bred på fyllningen. Rulla ihop och skär i rätt tunna skivor så att de är enklare att grädda.
Smält någon matsked smör i en gjutjärnspanna och lägg i bullarna. Jag använder en panna med långt skaft.
Nu kommer vi till själva gräddningen. Håll stekpannan över elden, här kan du reglera värmen genom avstånd till elden. Kolla efter med jämna mellanrum så inte bullarna bränns. Vänd efter en stund och fortsätt grädda tills bullarna är gräddade rakt igenom.
Toppa med pärlsocker och njut.
Bjuder på några bilder från ön. Så himla härligt, alltså jag njuter varje sekund här. Frihet!
Varma kläder kan behövas nu, speciellt efter ett bad:)
Hoppas du tyckte det var kul att se lite från vår lilla tur. Och ja testa bullarna, sååå gott!
Kram