Mexikansk bönsallad med koriander
Det här har ju gått och blivit en favorit hos mig och ja jag får ha den för mig själv för det är koriander i:) Lyx! Är du team koriander eller inte, smaken är väldigt delad där vad jag förstått! Och jag är ju såklart tacksam för att jag gillar det för det är ju såååå gott!
Idag vill jag tipsa om denna goda bönsallad. Den är nyttig och innehåller massa gott! Perfekt som en lunch, då har jag faktiskt haft en mosad avokado till som jag blandat med lite salt och creme fraiche så att det blir som en tjock sås.
Annars är den supergod som den är, som tillbehör till maten. Det blir en stor skål men den kan sparas någon dag i kylen:)
Mexikansk bönsallad med koriander
1 paket svarta bönor (Sånna färdigkokta på tex tetrapack ca 230g avrunna)
10 små tomater (jag hade sånna mindre kvisttomater, inte körsbärstomater utan de snäppet större)
1/2 gurka
1/2 paprika
1/2 paket frysta mangotärningar
1/2 liten rödlök
Massor av koriander
2 lime
Salt
Några nypor chiliflakes
Lite socker för att runda av smakerna
Gör så här:
Skölj av de kokta bönorna. Hacka tomaterna, gurka, paprika, rödlök och koriander och blanda ner. Blanda även ner mangotärningar, har du färsk funkar ju det lika bra men jag hade fryst.
Pressa ner lime och smaka av med salt, chiliflakes och lite socker.
Blanda runt och låt det gärna dra en stund.
Hoppas du får en fin kväll och testa:)
Kram
Maria R.
Så gott det ser ut! Det passar perfekt nu när jag just läst boken ”Låt bönor förändra ditt liv”! Skriv gärna mer sånt. 🙂