Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Innehåller reklam för mina böcker

Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Detta måste jag säga är de absolut godaste saffransbullarna jag ätit. Jag har gjort de innan också så vissa kommer säkert känna igen sig. I dessa bullar har jag dock ökat mängden fyllning lite och det blev helt hysteriskt gott! DU MÅSTE TESTA!

Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning ca 30 st

Du behöver: 
50g färsk jäst
5 dl mjölk (3%)
120 g smör
2 paket saffran
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
Ca 12-13 dl vetemjöl special

Krämig vaniljfyllning:
300g rumsvarm philadelphiaost naturell
150g rumsvarmt smör
1,2 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk vetemjöl

Topping:
Smält smör
Strösocker

Vaniljkräm gör så här:
Vispa ihop rumsvarmt mjukt smör tillsammans med philadelphiaost, socker och vaniljsocker. Det ska bli en len kräm. Låt stå i rumstemperatur då den ska vara mjuk att breda på.

Saffransdeg gör så här: 
Smält smöret och tillsätt mjölken och saffran, smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen som får vara MAX 37 grader om du använder färsk jäst. Tillsätt salt, socker och ägg. Arbeta sedan ner vetemjölet gärna med maskin. Knåda degen ca 10 minuter. Tillsätt lite mjöl i taget tills du får en smidig deg. Degen ska inte vara klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl bara för då blir bullarna torra. Jag brukar precis kunna peta på degen med mjölade händer utan att den klibbar för mycket.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30- 40 minuter.

Kavla ut degen och bred på fyllningen. Vik sedan ihop degen och skär i remsor som du tvinnar ihop till en bulle. Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, du kan utesluta det så blir bullarna lite ljusare i färgen. Sätt in bullarna i ugnen ca 8-10 minuter på 225 grader över och undervärme eller 200 grader varmluft.

Låt bullarna svalna, pensla med smält smör och doppa i strösocker innan servering. Ska du frysa bullarna så frys dem osockrade.

Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Vill även passa på att tipsa dig om mina bakböcker som jag är så himla glad över. En med massa goda matbröd och en med massa söta godsaker. Passar perfekt som present till dig själv eller någon som du vill ge något fint till. Böckerna passar till dig som gillar att baka mycket men även till dig som är nybörjare. Ni vet ju, jag föredrar recept som är enkla utan massa konstigheter. Så klicka gärna på länken HÄR och köp hem en bok eller två:)

Böcker Victoria Willén
Saffrans sockerbullar med krämig vaniljfyllning

Hoppas du får en fin söndag med massa gott bak och mat.
Själv sitter jag nedkrupen i soffan, fått nån ilsken förkylning som vägrar släppa greppet. Hostar sönder snart så för mig blir det nog serier dagen lång skulle jag tro. Men hoppas du mår bättre i alla fall, förhoppningsvis är jag på benen snart igen.

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.