Krämig räklasagne

Krämig räklasagne

Krämig räklasagne

Älskar verkligen lasagne och detta är en variant av min supergoda köttfärslasagne men denna gången med räkor, ricotta och spenat. Alltså sååå galet god! Receptet på min med köttfärs hittar du HÄR om du inte provat på den än.

Idag kör vi norr ut, en vän kommer och hämtar upp oss strax och vi ska till Tandådalen över helgen. Blev lite spontant, fick veta att vi skulle åka så sent som i går. Men vem är inte på lite fjälluft:) Bara att plocka fram skidorna igen som så fint hade fått flytta in längst in i förrådet.

Men nu över till denna goding, gillar du som jag räkor och pasta så testa! Kom bara ihåg att låta den svalna först innan du skär i den, det gäller alla mina lasagner, annars åker fyllningen ut.

Krämig räklasagne

Krämig räklasagne 4 portioner

Ostsås:
100g smör
1 dl vetemjöl
7 dl mjölk (3%)
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl finriven parmesanost
Salt
Vitpeppar

Spenatfyllning:
100g färsk babyspenat
1 klyfta vitlök
Smör
Salt

1 burk skalade räkor minst 250g skalade och avrunna, kanske mer om du vill eller frysta
1 burk ricotta (250g)
ca 3 dl riven mozzarellaost
Ca 12 lasagneplattor

Topping:
Mozzarellaost
Parmesanost

Gör så här:
Börja med ostsåsen, smält smöret i en gryta, tillsätt mjöl och någon dl mjölk, vispa runt tills mjölklumparna försvunnit. Tillsätt resterande mjölk, grädde och låt tjockna lite. Tillsätt sedan parmesanost och smaka av med salt och vitpeppar. Ställ åt sidan.

Häll av spadet på räkorna om du kör i burk, annars skalar du de.
Stek spenaten i en klick smör i en gryta och tillsätt riven vitlök och lite salt. Ställ åt sidan.

Börja nu att varva allt. Lägg först i lite ostsås i en lagom stor form, min form var ca 20×30 cm. Lägg på lasagneplattor så botten täcks. Lägg på lite mer sås och sedan spenatfräset. Lägg på lasagneplattor, ostsås, räkor, ricotta och lasagneplattor. Ostsås, räkor, ricotta och lasagneplattor. Ostsås och sen mozzarella och finriven parmesan på toppen.

Sätt in lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter på 200 grader över och undervärme. Lasagnen ska få fin färg och plattorna ska vara mjuka. Jag brukar köpa Barillas torra plattor i en blå kartong, de tycker jag är tunna och bra att använda. Är de tjockare kanske de tar längre tid men kolla av bara så pastan är mjuk.

Låt svalna innan du skär i lasagnen så ha inte för bråttom.

Krämig räklasagne
Krämig räklasagne
Krämig räklasagne

Ha nu en superfin helg och kanske ses vi i backen om du också far norr ut? Glöm inte hejja då:)
Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.