
Tomatpasta med scampi
Nu ska du få receptet på en riktigt god tomatpasta med scampi. Jag åt en liknande på en restaurang för några veckor sedan och blev inspirerad att göra en egen och denna blev så galet god. Enkel att göra och känns lite extra lyxig.
Jag älskar verkligen tomatbaserad mat och skaldjur, den kombon är fantastisk.

Tomatpasta med scampi 2-3 portioner
14 stora råa scampi kolla mängden scampi så det känns bra för dig
1 klyfta grovt hackad vitlök
1 krm sambal oelek
Salt
Olja
Tomatsås:
Olivolja
3 klyftor vitlök
1 msk tomatpuré
1 krm sambal oelek eller mer beroende på styrka
1 burk passerade tomater (400g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk socker för att runda av syran
1 msk färsk hackad basilika
1 msk färsk hackad persilja
Eventuellt lite salt och peppar
Gör så här :
Hacka vitlöken och stek i lite olivolja i en stekpanna med höga kanter. Tillsätt tomatpuré och bryn med den någon minut. Tillsätt lite sambal oelek men tänk på att det är starkt så smaka av efter en stund när alla ingredienserna är i och känn om du önskar mer hetta. Tillsätt passerade tomater, grönsaksbuljong, lite socker om du vill, basilika och persilja mer av det om du önskar. Låt nu detta puttra på svag värme ca 20 minuter. Rör om då och då.
Blanda råa scampi med lite olja, vitlök, sambal oelek och salt. Bryn i en stekpanna med lite naturell olja eller olivolja tills de är rosa och klara.
Koka pastan, jag hade linguine pasta och när pastan är klar så blandar du ner några matskedar av pastavattnet i tomatsåsen. Blanda ner scampi och pasta i såsen, rör om och servera. Toppa med en citronskiva, lite finriven parmesanost och hackad persilja.
Såååååå himla gott! Jag lade även lite babyspenat i botten på tallriken.

Hoppas du gillar, kram kram och du har väl inte missat att följa mig på Instagram och min Facebook sida:)
Nu ska jag ta tag i denna regniga tisdag, hoppas att du får en fin dag:)