När vi var i Spanien åt jag dessa jättegoda tapasräkorna i het olja… Jag som älskar räkor och lite styrka på dem sitter ju inte helt fel!! De här räkorna serverades direkt från ugnen så det sprakade så härligt i olja. När de kom fram till bordet:)
Här kommer ett recept på härliga Chiliräkor i olja… Och de är minst lika goda om inte lite godare;)
Du behöver:
En liten form i tex lera som tål värme
100 g skalade räkor, jag använde vanliga räkor ( handskalade på burk) men i Spanien var det större räkor som tigerräkor)
1 meldelstark chili
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
Havssalt/ flingsalt
Skiva vitlöken och chilin tunt, blanda olja , chili, vitlök, räkor och salt i lerformen. Låt dra en stund.
Sätt in i ugnen på 200 grader, det ska bubbla i oljan och sedan är det dags att ta ut och servera på en gång..
Väldigt gott… Älskar tapas!!!!