Till er som är som jag och fullkomligt ÄLSKAR choklad.. Dessa passar då perfekt… Det är en variant på den klassiska kärleksmumskakan;) jag gjorde kakan i en form som var ca 20*30 cm. Så att den skulle bli extra hög… Och då fick jag också öka på tillagningstiden till ca 1 timma på 150 grader. Men stick i den med en sticka, den får gärna vara lite kladdig i mitten men inte för mycket.
Gör du i en vanlig plåt räcker tiden på receptet utmärkt!
Till ca 15-20 stora bitar:
250g smör
200g ljus choklad
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
1/2 dl siktad kakao
4 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1/2 msk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Glasyr :
125g smält smör
5 dl florsocker
1/2 dl kakao
1 msk starkt kallt starkt kaffe ( kan uteslutas)
Garnering : Hackade jordnötter
Gör så här :
Sätt ugnen på 150- 175 grader.
Smält smöret till kakan i en kastrull och låt det svalna. Smält chokladen över vattenbad.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Rör ihop alla torra ingredienser och rör sedan ner dem äggsmeten, varva med mjölken.
Vänd sist ner chokladen och smöret.
Rör om väl.
Häll smeten i smord panna ( ca 35*25 )
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter.
Kakan ska inte bli för torr!
Gör glasyren:
Rör ihop samtliga ingredienser och bred detta över den färdiga kakan ( låt kakan svalna).
Och strö hackade jordnötter över.
Skär kakan i fyrkantiga bitar när den svalnat!
Gott!!!!