Här kommer fikat jag bjöd mina kollegor på i fredags, det blev chokladpaj, gott och väldigt chokladigt, den blev även väldigt hoppig och dock lite svåräten på grund av att den lätt hoppade ner på golvet;) till chokladpajen hade jag vaniljglass;)
Nu så är huset städat och jag sitter här och längtar UT, men antar att jag kommer längta in när jag väl kommit ut.. Det är ju fortfarande rätt kallt ute;)
Ni behöver:
Botten:
300g Digestivekex
3/4 dl Strösocker
3 msk Kakao
150g smält Smör
Fyllning:
1 burk Kondenserad Mjölk
1 tsk Vaniljsocker
100g Mörk Choklad
100g Mjölkchoklad
Botten:
Mixa kakorna till ett finfint pulver, om du använder stavmixer så täck över med en påse annars har du kaksmulor i hela huset;) Rör i sockr,kakao och smör i kakpulvret och rör om.
Tryck ut kexbotten i en pajform, tryck ut smeten upp i kanterna. Grädda botten i 180 grader, ca 15 minuter.
Fyllning:
Koka upp den kondenserade mjölken under ständig omrörimg, inte för hör värme. Smält chokladen över vattenbad. Vispa i chokladen och vaniljsockret i den kondenserade mjölken. Vispa ordentligt. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Förvara pajen svalt ställ fram lite innan servering!
Detta recept kommer från ”kalasgott” o det krävs att man gillar CHOKLAD för att gilla denna;)