Mmmm, kvällens dessert blev After eight kladdkaka…. Riktigt gott om man gillar lite mintsmak;)
Mumsigt värre… Servera med en klick grädde och färska bär;)
Till en stor rund form behövs följande:
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
After eight choklad
ströbröd och smör till smörjning av formen.
Gör så här om du vill göra kakan;)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en rund form.
Smält 12 – 15 bitar after eight över ett vattenbad, tillsätt det i smöret.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret med after eight. Rör till en jämn smet och häll i den bröade formen.
Grädda i mitten på ugnen i ca 30 -40 minuter, den ska vara kladdig..
Serveras med färska bär och en klick grädde;)
Mumsi!!!! Testa själva…
Tack för receptet Jenny som bloggar på Matbloggen, det var supergott, får alltid en massa bra tips därifrån;)
Ha en fin kväll, så får ni kika in i morgon med för då kommer det mer smaskens som jag tänker bjuda er på;)
Anonym
Hej!!
After Eight kladdkakan ser verkligen god ut!! Men hur stor ska formen vara i diameter cirka? Man vill ju inte att den ska bli för tunn…. Tack för alla dina underbara recept!!
Ha en bra söndag!!
Maria F
victoriasprovkök
Hej Maria!!
Kul att du gillar recepten:)
Jag använde mig av min stora form som är 26 cm tror jag. En vanlig rund "tårtform" springform.
Men vill du ha en tjockare kaka kan du ju ta en mindre form men grädda lite längre.
Kram från Victoria