Här kommer två av de goda plockisarna som vi hade i går… Det är två superenkla som både går att äta varma och kalla… Sparrisen är också god att ha som en liten förrätt eller tilltugg om man grillar!
Mmm supergott och så enkelt;)
Baconlindad sparris:
Färsk grön sparris
Baconskivor
Bryt bort den nedersta hårda delen på sparrisen.
Linda en baconskiva runt varje sparris.
Pensla eventuellt toppen på sparrisen med lite olja men det är inte nödvändigt.
Lägg in i ugnen på galler och grilla på 225-250 grader tills baconet fått fin färg. Vänd på sparrisen någon gång under grillningen.
Eller grilla på grillen ute;)
Fänkålskryddade laxspett:
Lax (delad i små bitar)
Stött fänkål
Sätt laxbitarna på ett grillspett ( jag delade spetten på mitten så det blev minispett).
Krydda spetten med stött fänkål.
Jag använde även lite färska strimlor fänkål som jag lade på spetten.
Sätt in i ugnen på ca 225 grader tills de blivit färdiga rakt igenom. Jag satte ugnen på grillning och de blev toppenbra!!
Nu ser det ut som att solen kommer till Örebro också det blir nog en toppenskön lördag;)
Ha det fint så länge, mer recept kommer inom kort;)
Ovanligt Gott
ja, och där kom den härliga fänkålen in i bilden igen 🙂