Så, nu har jag varit och handlat lite mat… Vill dock inte handla till helgen då vi förhoppningsvis får finbesök från STORSTAN… Om besökets sjuka går över vill säga…. Hoppas Hoppas;)
Förra gången vi skulle ses var JAG sjuk… Det går bra nu….;)
Ikväll åt vi en riktigt god Burgundisk lax och räkgryta, jag var först skeptisk till rödvin och fisk men det visade sig vara en riktig höjdare;)
Till detta behövs:
500g räkor med skal (skalet ska kokas)
Smör
2 dl rödvin (matlagningsvin)
1 dl vatten
200g schalottenlök (delad i klyftor)
2 vitlöksklyftor (hackade)
200g färska små (hårda) champinjoner (delade i 2 el 4 delar)
500g laxfilé (delad i bitar)
1 msk tomatpuré
Lite timjan
1/2 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl vispgrädde
Vetemjöl
Skala räkorna och bryn skalet i en gryta med en klick smör. Tillsätt rödvin och vatten och låt puttra ca 10 minuter.
Dela lök, vitlök och champinjoner i bitar.
Sila av räkbuljongen som du sparar och tillsätter senare.
Bryn lök, vitlök och champinjoner i grytan med en klick smör.
Tillsätt räkbuljong, tomatpuré, fiskbuljongtärning och timjan grytan.
Blanda i grädden och gör en redning på vetemjöl och lite grädde som blandas i tills önskad konsistens är uppnådd…
Låt sjuda några minuter, blanda ner laxbitarna och koka på svag värme ca 5 minuter.
Lägg i de skalade räkorna och låt de bli varma.
Servera med ris eller kokt pressad potatis..
SÅÅÅ GOTT