Så då ligger man här i sängen igen, jag har nu fått världens huvudvärk som prickarna över Ö’t…. Tycker det räcker med halsfluss… Men men det går väl över det här också någon gång!!
Ja jag har ju inte speciellt mycket kul att komma med , det händer liksom inte så mycket här hemma på dagarna! Längtar tills jag kan få göra som alla andra och sitta ute i solen, äter man penicillin så får man ju inte sola…. Men till påsk har tabletterna gått ur kroppen och då hoppas jag på sol och värme;)
Här ska ni i alla fall få ett riktigt gott recept på en förrätt… Så himelens god är den… Tack Anna för tipset, receptet kommer från halv åtta hos mig!!!! Det programmet missar jag alltid;)
Såå gott blev det!!!! Smakerna gjorde sig väldigt bra ihop!!!
Till 4 portioner:
Marinad
1 dl olivolja
0.5 dl chilisås
2 msk balsamvinäger
4 st finhackade vitlöksklyftor
2 blad hackad färsk basilika
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Räkblandning
400g räkor med skal (skalade)
1 liten gul paprika (hackad)
100 g fetaost (tärnad/smulad)
100 g marchesallad
Vitlöksbröd
1 st ciabattabröd (skivad)
1 st vitlöksklyfta (finhackad)
2 msk olivolja
1. Marinad: Blanda oljan med chilisåsen och balsamvinägern. Finhacka vitlöken och hacka basilikan. Lägg det i skålen tillsätt salt och svartpeppar.
2. Räkblandning: Skala räkorna och skär paprikan i räkstora bitar. Vänd i räkorna och paprikan i marinaden och låt stå svalt minst 30 minuter, gärna längre. Tärna fetaosten och vänd ner den i räkblandningen.
Fördela på 4 assietter lägg rikligt med marchesallad och lägg sedan på räkblandningen och till sist vitlöksbröden.
3. Vitlöksbröd: Hetta upp oljan i en stekpanna, lägg i vitlökshacket och skiva brödet i 4 skivor. Stek 2 minuter på varje sida.
Servera medan brödet är varmt!!!
Mmmmmm så gott… En annorlunda taste som var så god!!!
Nu ska jag väl sussa vidare, jag gör ju inget annat känns det som…
Ha en fin dag