Sitter här bänkad framför Sveriges mästerkock… Heja heja!! Uj Uj Uj vilken press det måste vara för dem!!!
Men vad kul det måste vara för dem… Ja de som går vidare i alla fall;)
Brukar ni äta hamburgare hemma? I så fall har jag ett supertips… Gör allt från grunden, det blir så gott!!! Det tar väl lite längre tid men man ska ju äta gott och inte bara för att äta liksom!
Hamburgare:
Nötfärs
Lökpulver
Vitlökspulver
Salt
Peppar
Blanda allt i en bunke.
Lägg upp på ett smörpapper lägg över plastfolie och kavla ut.
Tryck ut lagom stora hamburgare med ett runt mått.
Stek och lägg i bröd och dressa som ni själva vill!!
Något som lyfter hamburgaren är att steka bröden i smör i en stekpanna tills ytan blir lite knaprig… Eller kanske värma i ugnen om man inte orkar steka…
Hamburgerbröd:
Ca 10 st!
25 g jäst
3 dl ljummen mjölk (fingervarmt)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
ca 7 dl vetemjöl
25 g smör (mjukt)
ägg och sesamfrön att pensla med
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken tills den är fingervarm 37 grader och häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har lösts upp. Blanda i salt, socker och ägg, rör om väl.
Tillsätt mjöl, lite i taget och tillsätt till sist det mjuka smöret i små klickar.
Arbeta ihop allt till en smidig deg och låt jäsa i ca 60 minuter under bakduk.
Arbeta degen på ett mjölat bakbord och forma degen till ca 10 runda bröd ca 80 g styck ( väg degen för att få bröden jämnstora). Låt bröden jäsa på bakplåtspappersklädd plåt under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrön över innan de ska in i ugnen. Grädda i 220 grader i ca 8-12 minuter.
Hamburgerbröden har jag hittat receptet på hos bloggen linneas skafferi… Tack de var supergoda!!!!
Både hamburgarna och bröden går utmärkt att frysa och ta fram vid behov. Frys hamburgarna med smörpapper mellan så är de enklare att dela;)
Mums så gott detta är!!!!
Ha en toppenkväll
karin - trattoria
jag gjorde exakt samma sak häromsdagen! bilder finns på bloggen 🙂
Matilda
Jag som driver en hamburgeblogg borde verkligen baka egna bröd, Fy skam att det inte hänt än! Imorgon får det bli. Nu har jag ju recept också så inga ursäkter kvar 🙂 Ska pröva ditt tips att kavla ut köttfärsen också. bra idé!