Ännu en solig och varm dag framför oss kära vänner… Jag sitter här nere vid havet och har det så skönt, det är redan jätte varmt och det luktar så gott från både havet o alla växter och blommor… Underbart!!!
Här kan jag lugnt sitta hela dagen;)
Igår åt vi en god påskmiddag med oxfilé, vitlökssmör och hasselbackspotatis… Det var riktigt fint!
Helstekt oxfilé, dock blev den lite för stekt, vi hade ingen termometer…
Vitlökssmör med persilja…
God sallad med balsamico och limevinegrette…
Jätte gott blev allt!!!
Det som behövs är:
Oxfilé
Salt
Peppar
Smör
Stek oxfilen runt om i en stekpanna med en kick smör, krydda med salt och peppar.
Sätt in i ugnen i en ugnssform på 125 grader ca 1 1/2 timma. Vi höjde graderna lite till 175 grader för att vi skulle ha potatisen i samma ugn. Då hade vi den inne i 1 timma dock någon minut för länge;)
Det bästa är att ha 2 ugnar när man gör sånt här, för potatisen ska egentligen ha lite högre grader… Men gott blev det!
Hasselbackspotatis:
10 potatisar i samma storlek
Smör
Salt
Ströbröd
Parmesanost (kan uteslutas med blev gott på)
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
Skär i tunna skivor men inte helt igenom.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.
Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.
Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.
Strö på riven parmesanost som får smälta.
Vitlökssmör:
Smör
Vitlök (riven)
Persilja (hackad)
Salt
Blanda alla ingredienser väl, låt gärna smöret vara rumsvarmt.
Klicka ut allt på en bit plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg in i frysen så det stelnar och skiva upp innan servering.
Enkelt och så gott!!!!
Vinegrette:
Balsamvinäger
Olivolja med smak av citron
Salt
Blanda allt något mer olivolja än balsamvinäger… Salta efter smak!
Ha en fin dag