Kunde bara inte vänta med att lägga ut denna extremt goda dessert…. Ojojoj säger vi alla här det var sååå gott;) TESTA själva får ni se!!!
Du behöver följande:
Till Att smöra och bröa formen med:
Smör
Ströbröd
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 gram smält smör
1 rulle center choklad
1 ask noblesse med apelsinsmak
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält 100g smör och låt det svalna.
Rör ihop ägg och socker, blanda det väl med vispa INTE!!!
Rör i hop de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten varva med det smälta smöret.
Smöra och bröa en rund form ca 18-20 cm.
Klicka ut smeten jämt fördelat i den bröade formen.
Lägg ut en rulle center jämt fördelat i formen och tryck ner något.
Grädda i ugnen ca 15 minuter, kakan ska bli ganska kladdig om ni inte vill ha så kladdig ha inne någon minut till!! (det beror ju givetvis också på vad man har för ugn).
Så fort kakan kommer ut ur ugnen, lägg över 1 ask noblessekakor jämt fördelat och låt dem smälta, dra med en gaffel för att göra mönster i kakan.
Låt svalna och ställ kakan i kylen tills den är kall…
Servera med en klick grädde och kanske några färska jordgubbar;)
Stoppa ner center i smeten och grädda i ugnen…
När kakan kommer ut ur ugnen fördela då noblesse över hela kakan…
Gör mönster i kakan när noblessen smält, ställ in i kylen…
….servera och ÄT;)
Riktigt gott!!!!
Ha det fint ikväll
Fru Lindgren
Den här ska jag baka och bjuda på när jag har föräldragruppen på fika. Hade tänkt göra morotskaka men vem kan motstå choklad?
Karin
Oj, oj… det ser farligt gott ut med en massa choklad.
Vilken härlig blogg förresten!