Goddagens alla bästa läsare;)
Hoppas er dag har varit bra! Jag börjar känna mig bättre nu så det känns väldigt skönt, usch så tråkigt och jobbigt det är att vara sjuk… Speciellt när det är 30 grader varmt och sol ute.
Dagarna har sett ganska så likadana ut nu… Sovit, kollat tv och lite filmer och inte så mycket mer…
Bland annat dessa har jag sett, de var helt ok allihopa, Beck var nog bäst tror jag!
Ikväll blev det grillat till middag, i köttväg blev det karré och sen blev det halloumi också.
Till det blev det en aioli och vitlöksrostad potatis… Gott!
Till potatisen behövs:
Färskpotatis (delad i bitar)
2 vitlöksklyftor (hackade)
Olivolja
Babyspenat
Ca 1 msk Balsamvinäger
Salt
Peppar
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg potatisbitarna i en ugnsform och blanda ner vitlök och olja, rör runt lite så allt blandar sig.
Salta.
Sätt in i ugnen tills potatisen mjuknat, ca 25 minuter.
Lägg ner babyspenat i en skål och lägg ner potatisen, blanda ner balsamvinäger, peppar och salt.
Servera med en aioli!
Aioli:
1 äggula
Knappt 1 dl matolja
Salt
Vitlök
Vispa äggula med lite olja i en smal bunke.
Börja med någon droppe olja och öka sedan successivt med lite mera olja i en tunn stråle, vispa hela tiden. Det ska bli krämigt och det är lätt att aiolin skär sig om man tar i för mycket olja eller om ägg o olja inte har samma temperatur.
När du fått lagom konsistens blanda i riven vitlök o salt.
Låt stå i kylen till servering.
Som sagt vi hade både karré och halloumi till, jag gillar halloumin bättre än kött och det funkar bra att byta ut köttet mot halloumi…gott!!
Till efterrätt blev det…
… jordgubbar mmm så gott!!
Jag har mjölk och grädde på mina gubbar, vad har du till!?
Ha en fin kväll, ta hand om dig;)
Kramar