Äntligen fredag och lite ledighet, det behövs verkligen…
Är ni sånna chipsälskare? Jag kan äta några stycken och tycka det är gott men jag köper aldrig hem… Idag gjorde jag en liten skål med egna chips, jag har gjort chips tidigare men aldrig bloggat om dem tror jag… Så varsågod här kommer mina lättsaltade chips;)
Galet goda… Men som sagt jag äter inte så många så denna skål lär räcka ganska länge;)
Till detta behövs;
Potatis (tvättad och skivad med osthyvel eller liknande)
Rapsolja
Salt
Koka upp oljan i en gryta ( det behöver vara ganska så mycket olja).
Oljan ska bli ca 160-170 grader varm, prova dig fram.
Stoppa ner potatisskivorna i oljan och rör runt lite så de inte blir för mörka på ena sidan.
Det är lite svårt ibland att avgöra när man ska ta upp dem, de ska bli knapriga men inte för bruna… Bara att prova sig fram;)
Lägg sedan upp dem (med hjälp av en hålslev) på hushållspapper.
Salta lite innan de torkar helt.
ÄT…godare än godast;)
Ha en fin kväll… Kram