Sådär ja, nu har våra gäster lämnar stugan… Bara en kvar och F underhåller med sitt fina pianospel;) eftermiddagen och kvällen har varit väldigt trevlig och ni ska givetvis få ta del av det vi ätit;)
Men en sak i taget får ni och vi börjar med en smarrig mjuk pepparkaka med frosting… Mmm;)
Älskar mjuk pepparkaka och jag tycker den passar bra året runt…
Du behöver:
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
½ tsk malda nejlikor
3 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
Frosting:
200 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Topping:
Kanel
lingon
Smöra och bröa en form som rymmer ca 1½-2 liter min form som jag gjorde i var 20cm, då blir kakan hög och fin;) Sätt ugnen på 175 grader, har du varmluftsugn sätt då på lite lägre temp…
Rör smör och socker luftigt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa/ rör ordentligt mellan varje ägg. Rör till en slät smet!!
Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner i äggsmeten. Rör till sist ner gräddfil och lingonsylt.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca en timme. Låt svalna en stund i formen. Lägg upp kakan på ett fat och låt svalna helt.
Rör samman ingredienserna till frostingen. Bred frostingen på den kalla kakan.
Pudra över lite kanel och lägg på lite lingon;)
Låt stå i kylen och ta fram något innan servering…
Receptet är från Louis spis men jag lovar er, det är INTE första gången jag äter denna underbara kaka;) tack för tipset med kanel och lingon som topping;)
Grattis Emma som fick lite paket av oss;)
Ha det jättebra alla fina läsare så ses vi i morgon och då blir det mer av kvällens goda;)
Kram
Emma Isacsson
haha ja där fanns ju jag på bild 😉
maten var mycket mycket god. & det var super trevligt & kul. massa kramar!