Så då var det kväll då… Dagarna går på tok för fort… Idag blev det jobb och sen ränna runt med en halvtrasig kaffemaskin… Härligt;)
Här ska ni få receptet på mina jättegoda rimbobullar som jag gjorde i helgen…faktiskt första gången jag gör sånna godingar men absolut inte sista;)
Det blir lite som bullwienerbröd eller vad jag ska säga… Jättegott och så enkelt!!!
Till ca 20 rimbobullar behövs;
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200g rumsvarmt smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Jag gjorde 1 1/2 sats på fyllningen och det tyckte jag blev lagom men det är ju en smaksak;)
Pensling:
1 ägg (uppvispat)
Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig helt.
Klicka ner det rumsvarma smöret i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman allt till en smidig deg.
Kavla ut degen till en stor fyrkantig kaka, ca 40×40 cm, på ett bakbord som är lätt mjölat. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm med hjälp av en pizzaskärare eller kniv.
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem.
Lägg bullarna i bullformar och ställ dem på en plåt.
Låt bullarna jäsa under en bakduk i rumstemperatur ca 2 timmar.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen ca 6-8 minuter på 250 grader. Låt bullarna kallna helt innan garneringen läggs på.
Rör ut florsocker med lite vatten(smeten ska bli ganska tjock men ändå gå att ringla över bullarna) och glasera de kalla bullarna med glasyren.
Det går rykten om att det går att frysa de redan jästa men ogräddade bullarna och sedan ta fram och grädda vid ett senare tillfälle, låter ju toppen!! Jag har inte testat men någon av er kanske har gjort det!?
Ha det jättebra, kram kram
Millas Hälsoblogg
Har inte bakat sådana bullar, men kanske ska göra det ser så goda ut
Louise
Så goda så goda!!!! Och ruskigt länge sedan jag bakade dem.