Nu är det precis en vecka kvar tills första advent, så snabbt tiden går. Fattar inte hur jag ska hinna med allt som ska fixas innan, jag skulle behöva en veckas semester tror jag!
Många bjuder ju hem släkt och vänner på lite fika helgerna innan jul så därför tänkte jag att tipsa om en riktigt god rulltårta som kanske skulle passa er i smaken. Riktigt julig och god är den i alla fall!!
Botten:
4 ägg
2 dl strösocker
1 msk pepparkakskryddor
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Saffranskräm:
2 1/2 dl kesella (gärna 10%)
200g naturell färskost (Philadelphia)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 paket saffran (0,5g)
Gör så här:
Botten:
Vispa ihop ägg och socker poröst med en elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i en långpanna (ca20*30cm) som är klädd med bakplåtspapper. Om du vill ha botten tunnare så tag en större form och minska gräddningstiden något!!
Sätt in i ugnen ca 12-15 minuter på 200 grader.
Vänd sedan upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper, så sockret fastnar.
Täck botten med en bakduk och låt svalna helt innan du lägger på saffranskrämen.
Saffranskräm:
Sikta de torra ingredienserna och rör sedan ihop alla ingredienserna till krämen. Bre sedan ut den på rulltårtan.
Rulla ihop tårtan och lägg in i kylen. Skiva upp vid servering.
Sen ett litet tips bara, sätt in plåten rakt i ugnen så slipper du göra som mig. Kan tala om att min botten blev lite tjock på ena sidan och väldigt tunn på den andra. Jaja sånt som händer:)
Gott blev det i alla fall!!!!
Saffranskrämen tror jag skulle göra sig väldigt bra på en sockerkaka/ mjuk peparkaka eller varför inte muffins också.
Ha en riktigt bra kväll
Millas Hälsoblogg
Vilken härlig rulltårta