Mörker…jösses så snabbt det blir mörkt, jag slutade tidigt idag och skyndade mig ut på en promenad men när jag kommit halvvägs började solen att gå ner och när jag kom hem var det nästan helt mörkt. Nu vill jag upplysa om att det är kolsvart ute och har varit det en bra stund. Nästan så man längtar tills snön kommer så det lyser upp lite:)
Denna vecka är fullspäckad med saker att göra, bland annat så ska vi iväg och kolla på Jenny Wåhladers show ”bland skrattgropar och surpuppor” den människan är ju helt otroligt duktig, sån talang!!! Nån som sett den showen?
Igår åt vi en sån där supergod omelett med räkstuvning, Mmm, gott och enkelt.
Ett tips är att göra omeletten i portionsformar då blir det mycket finare. Mina formar är köpta på Lagerhouse och de finns även i rosa. Kanske kan vara ett bra julklappstips för den som gillar att laga mat:)
Till 2 portioner behövs:
Omelettbotten:
3 ägg
3/4 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Stuvning:
500g räkor med skal (skalade)
2 dl Vispgrädde
1 msk Smör
1 msk Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Ugnsform 15•20 cm eller 2 portionsformar.
Börja med att sätta ugnen på 125 grader.
Blanda ägg och grädde i en bunke, tillsätt lite salt och peppar och vispa. Häll ner i gratängformen.
Sätt in Omelettbotten i ugnen ca 10-15 minuter, botten ska stelna men inte ta färg. Så håll koll på omeletten med jämna mellanrum.
Gör under tiden stuvningen:
Smält ca 1 msk smör i en kastrull, tillsätt 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt grädde och låt tjockna något. Salta och peppra lite och lägg i de skalade räkorna. Låt räkorna bli varma och ta av från plattan. Låt stå och dra en stund.
Ta ut omeletten och låt svalna något, häll sedan över stuvningen.
Servera som den är eller med en sallad till.
Så här fin var himlen när jag var ute och gick!!
Kram till er alla och ta hand om er
Sofie
…eller en julklapp till sig själv!:) Älskar alla typer av formar! (min sambo gör det inte riktigt lika mycket)
victoriasprovkök
Ja absolut Sofie man kan ju ge sig själv nåt fint:)