Hoppas ni alla hade en riktigt bra dag igår. Det hade jag i alla fall och snart bär det av på ännu mera julfirande:)
Just nu sitter jag och lyssnar till saxofon spel, F fick nämligen en saxofon i julklapp och det tutar väldigt på övervåningen kan jag säga. Tur att jag fick så fina stövlar i julklapp så jag kan vara ute och gå när han tutar som värst.
Nu ska ni få receptet på goa praliner som görs utan någon form.
Du behöver:
200g nougat
50g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
Krisp:
1/2 dl strösocker
1 dl cornflakes
Doppa i:
200g ljus choklad
Gör så här:
Börja med krispet.
Låt sockret smälta och bli ljusbrunt i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt flingorna och rör några varv tills allt blandat sig.
Häll upp på ett bakplåtspapper och platta till det.
Låt svalna och hacka sedan i fina bitar.
Hacka chokladen och nougaten och lägg i en bunke.
Värm grädde och hunung i en kastrull. Häll gräddblandningen över chokladen och nougaten. Rör om tills det blir en slät och blank massa.
Låt massan svalna i rumstemperatur och tillsätt sedan krispet.
Låt massan stelna i kylskåpet och dela sedan i 3 delar. Forma till korvar och linda in i plastfolié. Gör så korvarna blir trekantiga korvar om så önskas. Lägg in korvarna i frysen 30 minuter.
Ta fram och dela i bitar. Doppa i smält choklad, dock inte för varm för då ”smälter” de.
Dekorera ev med lite annan choklad över.
Förvara i kylskåp.
Ha nu en toppen dag så ska jag åka iväg nu.
Kram
Jennys Matblogg
Låter riktigt gott med nougatpraliner 🙂
God fortsättning