Nu är det äntligen minusgrader här i Örebro, så nu kanske snön kan komma. Ingen jul utan snö tycker jag i alla fall!! Denna vecka blir det mycket jobb som vanligt och några extra sena kvällar, i form av möten.
Jag lovade ju er att ni skulle få ta del av några goda recept på adventsfika som vi bjöd på i helgen. Först ut är Pepparkaksmuffins med saffranskräm, riktigt gott!
Du behöver:
100g smör (rumsvarmt)
2 1/2 dl brunt farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl filmjölk eller gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk nejlikor
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ägg, ett i taget under omrörning.
Rör ner filmjölk och tillsätt sedan mjölet som är blandat med kryddor och bikarbonat.
Sätt formarna i en muffinsform och häll ner smeten i formar (fyll formen med 2/3 smet).
Grädda dem i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Saffranskräm:
1 dl kesella
100g Philadelphia ost
1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 paket saffran
Sikta alla torra ingredienser och blanda ihop med kesella och Philadelphia.
Spritsa ut på muffinsen som du själv vill ha det.
Låt stå kallt!
Kram till er, väntar ni också på snön?