Springer på stan varje dag nu för tiden. Jag hittar i och för sig någon julklapp varje dag men det tar sin tid. I morgon jobbar jag dock kväll så då blir det nog inte så mycket shopping.
Idag har jag dessutom gjort små hemgjorda julklappar som jag tänkte ge bort men de får ni se efter jul, för annars blir det ju inte så kul för de som ska få dem:)
Sen efter jul blir det väl till att slappa i alla fall.
Jag har ju som sagt gjort en del praliner och här kommer ytterligare ett recept. Jag använde färdiga pralinskal precis som de förra pralinerna jag gjorde men ni kan självklart göra egna:)
Kolafyllning:
1 dl vispgrädde
1 dl socker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
Doppa i tempererad ljus choklad
Gör kolasmeten:
Koka upp alla ingredienser till kolasmeten i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda på ganska svag värme tills kulprovet blir lagom. Det ska inte bli för segt bara så det går att forma lätt. Det ska vara som en segare sås eller hur jag ska säga, som ändå går att forma lite.
Låt kolasmeten svalna nästan helt innan den spritsas ner i chokladformarna. Annars smälter chokladen om Smeten är för varm.
Ställ kallt en stund.
Doppa varje pralin i tempererad choklad. Tempereringsbeskrivning finns på pralinerna med mintfyllning.
Låt Chokladen stelna och förvara i kylen.
Spritsa eventuellt på lite vit choklad över.
Chokladformar köpta från bageri men det går bra att göra egna i pralinformar:)
Nu kallar sängen, som vanligt!
Kram till er