Uppe tidigt resulterar ofta i hemma tidigt från jobbet, vilket är skönt… Jag har redan hunnit slappa lite och gått en långpromenad, nu bär det snart av på lite shopping!
Jag lovade ju att ni skulle få receptet på en världsgod chokladfudgekaka och här kommer den.
150g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt i en bunke.
Blanda mjöl, salt, kakao och bakpulver och sikta sedan ner det i smeten så alla klumpar försvinner. Blanda.
Rör ner det smälta smöret.
Rör smeten så allt blandar sig.
Häll smeten i en smord springform ca 20-24 cm.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter, tiden är svår att ange det beror på ugnen och måttet på formen du använder. Jag gräddade kakan tills den blev ganska så fast i konsistensen. Känn dig fram.
Låt kakan svalna i formen och gör under tiden fudgen.
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100g ljus choklad
75g smör (rumsvarmt)
Gör så här:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning, smeten ska sedan koka ca 8-10 minuter tills du fått en tjock och blank sås.
När såsen kokat klart ta då av kastrullen från plattan och rör i det rumsvarma smöret.
Häll över smeten på chokladbotten och låt kakan kallna helt innan servering.
Servera med en klutt grädde!!
Sååå gott och energigivande…
Kram, ta hand om er