Härliga soliga lördag, i Örebro är det en toppenfin dag idag. Strålande sol, bitande kallt och gnistrande snö. En härlig ledig vinterdag med andra ord!
Bäddade in mig i varma kläder och tog en skön promenad och nu efter en vända in till stan är jag på väg hemmåt.
Ikväll är det dags för Mello, ska ni kolla? Vi ska ladda upp med lite god mat och kolla på det ikväll i alla fall!!
Igår gjorde jag en polentapudding som säkert räcker till några gånger till. Det blev en stor pudding och god var den också, så det gör ju inget att det blev massa kvar.
7 dl mjölk
1 dl polentagryn
3—4 msk socker
1/2 tsk salt
3 ägg
1 dl hackad mandel (skålla mandeln i hett vatten och ta bort skalet innan du hackar den fint)
1 1/2 dl apelsinmarmelad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 gader.
Koka upp mjölken och vispa ner polentagrynen med socker och salt. Sjud på svag värme till en gröt. Rör om då och då. Låt den svalna lite.
Skilj äggulor och äggvitor åt. Rör ner äggulorna i polentagröten, blanda ner hackad mandel och apelsinmarmelad.
Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i polentagröten.
Häll i smeten i en smord ugnsform och grädda puddingen i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Håll koll så den inte blir för mörk, lägg eventuellt över ett aluminiumfolie om den får för mycket färg.
Servera puddingen ljummen med blåbärssylt, grädde och sirap.
Så gott, passar som efterrätt men även som ett mellanmål.
Nu ska jag snart ta och vända hemmåt, ha en toppendag.
Kram