Det sägs att det ska vara juni idag men jag vet inte om jag tror på det, dagen har nämligen varit både kall och regnig och med kall menar att man fick använda både tjocktröja och vindjacka för att inte frysa. Några kollegor använde till och med mössa och vantar, men där gick gränsen för mig. Välkommen 1 juni men vart är värmen?
Idag blev det FREDAGSMYS med plock, inte så ovanligt här hemma men väldigt gott!! Det blev bland annat en riktigt god brietårta och här kommer receptet.
Du behöver:
Brieost (använd en rund tårta eller tårtbit men se till att det är vit kant på osten runt om annars flyter osten ut)
Valfria nötter (lätt hackade)
Torkad frukt ( i bitar)
Flytande honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär bort översta delen/locket på osten och lägg på nötter och frukt. Ringla över honung och sätt in i ugnen ca 10 minuter eller tills osten är så smält som du vill ha den.
ÄT, såååå gott så jag åt upp hela biten och jag är fortfarande mätt:) mättande med ost vill jag lova!
När jag tänker på ost (mycket ost) reser minnena tillbaka till en av våra resor till Frankrike. Jag var nere i den lokala pizzerian i en ”by” (miramar) som är väldigt vacker. Jag skulle beställa 2 pizzor och visste redan vad jag skulle ha tills ägaren började jeppa om att jag inte skulle ta 2 lika pizzor. I ren nervositet (han prata franska och jag engelska och ingen fatta ett ord av vad den andra sa, eller i alla fall inte jag) så valde jag en annan pizza till mig själv, nämligen en pizza formaggio (fyra sorters ost) och det var väl 1 kg ost på den pizzan. Ville bara tillägga att man får väldigt ont i magen av så mycket ost. Så när jag äter mycket ost tänker jag tillbaka på den härliga och fina Franska Rivieran och det är väldigt bra minnen förutom en väldigt ond mage:)
Har ni inte varit på den fantastiska Rivieran kan jag varmt rekommendera det, så som jag längtar dit.
Får väl drömma mig tillbaka till förra helgen i stället då hade vi ju faktiskt underbar värme här i Sweden också:)
Ses i morgon och testa denna tårta.
Kram
Hovkonditorn
Jag gillar också ost 🙂 Varm brietårta är verkligen gott! Och inbakad sådan i smördeg är också mycket gott (jag gjorde en sådan till nyår). Jag har inte varit till Franska Rivieran, men kan tänka mig att det är värt ett besök! Önskar dig en fin helg och hoppas värmen kommer snart tillbaka!