Nu ska ni äntligen få ta del av lördagens goda middag som blev rödspätta, smarrigt värre var det och F lovordade denna rätt kan jag lova.
600g färsk rödspättafilé
1 -1 1/2 dl hyvlad parmesanost
Salt
Vitpeppar
Sås:
100- 200g skalade räkor
1 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1/2 dl vitt vin
1 msk fiskfond
Salt
Vitpeppar
Ärtpure:
2 dl gröna ärtor (kokta)
1/2-1 dl crème fraîche
1 msk pressad citronsaft
Salt
Vitpeppar
Fisken:
Lägg fisken i en ugnsform, salta och peppra, toppa med parmesanost.
Sätt in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills fisken är färdig.
Gör såsen:
Blanda allt utom räkorna i en kastrull och låt koka upp, red eventuellt av med maizena. Tillsätt räkorna mot slutet eller innan servering så de inte får bli för varma.
Ärtpure:
Mixa de kokta ärtorna och blanda med crème fraîche, smaka av med citron, salt och peppar.
Servera med kokt potatis till, smaklig måltid.
Nu blir det snart träning men först ska jag cykla en sväng till affären, hoppas ni alla haft en underbar helg, det har jag men jag vill inte att den ska ta slut än…
Ha det superfint så ses vi
Fredrik
Denna rätt rekommenderas varmt! Utsökt! / Fredrik