Välkommen du sköna torsdag, trots regn och rusk har det varit en bra dag och tänk att det redan är fredag i morgon.
Klockan är inte mycket nu men jag är helt slut, jag har gått upp tidigt alla dagar hela veckan så helgen kommer väldigt bra till pass.
Jag har fortfarande inte visar er allt jag bakade till mitt kalas men här kommer riktigt goda kladdkakemuffins med kolatopping. Mmm, fantastiskt för en chokladälskare som mig och att veta om att det ligger några kvar i frysen (jag gjorde dubbel sats) gör ju inte saken bättre;) men jag har disciplin…
Kladdkakemuffins:
100g smör
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
3-4 msk kakao
2 ägg
Kolatopping:
100g smör
4 msk strösocker
1-2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2-3 msk ljus sirap
Gör så här:
Smält smöret till muffinsarna i en kastrull.
Blanda ihop socker, vaniljsocker, vetemjöl, salt och kakao i en bunke.
Tillsätt ägg och rör om med en slev/slickepott tills smeten är slät.
Blanda ner smöret och rör om.
Klicka ut smeten (fyll till hälften) i stabila formar alternativt använd en muffinsplåt och sätt ner formarna i.
Sätt in muffinsarna i ugnen 15 minuter på 160 grader, de ska vara kladdiga i mitten när du tar ut dem.
Gör kolatoppingen medan muffinsarna är i ugnen.
Smält smöret till toppingen en kastrull.
Blanda sedan ner de övriga ingredienserna och låt kolasmeten småkoka ca 15 minuter.
När muffinsarna är klara och fortfarande varma toppar du med kolatoppingen.
Låt kallna i kylen innan servering.
Varning, de är beroendeframkallande!
🙂
Svetlana Driagina
Kladdkakemuffins är ju sååååå gott! Så smaskens att piffa upp de med kolatopping!
Ha en härlig fredag!
Kram kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja det var så gott!!
Kram
Ljuvligmat.blogg.se
Åh, vad gott. Vad fina dom blev! 🙂
victoriasprovkök
Tack fina du:)
Kram