Nu känner jag att jag är värld lite vila, efter en dag på jobbet drog jag ut på en springrunda på 6.2 km (40 minuter). Såå skönt att röra på sig men det känns ju att springa långt (ja än så länge tycker jag det är rätt långt) när det är varmt ute, Puh vad jobbigt det var, men det ska det bli bättring på.
I helgen gjorde jag kanelbullar och bjöd på, jag bara älskar dessa små knyten, nybakade kanelbullar är ju nåt jag aldrig tröttnar på.
Detta recept är riktigt bra.
Till sånna här bullar behövs:
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma (gärna nymald)
Vetemjöl (tills degen lossnar på kanterna, ta inte i fööör mycket mjöl så degen blir för hård, mjölstinna bullar är inte gott)
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma (gärna nymald)
Vetemjöl (tills degen lossnar på kanterna, ta inte i fööör mycket mjöl så degen blir för hård, mjölstinna bullar är inte gott)
Fyllning:
Smör (rumsvarmt, rätt mjukt)
Lite strösocker
Ljus sirap
Kanel
Till pensling:
Sockerlag (2 delar socker 1 del vatten, rör tills sockret smält)
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret och blanda i mjölk, det ska bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av den varma smörmjölken. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt resterande mjölk.
Tillsätt salt, socker och kardemumma rör om och tillsätt mjölet tills degen släpper från kanterna.
Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till en stor rektangel.
Smält smöret och blanda i mjölk, det ska bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av den varma smörmjölken. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt resterande mjölk.
Tillsätt salt, socker och kardemumma rör om och tillsätt mjölet tills degen släpper från kanterna.
Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till en stor rektangel.
Bred på smör, strö över lite socker, ringla på ljus sirap och bred ut den, pudra till sist över kanel, jag har rätt mycket på;)
Vik sedan degen dubbel och skär i ca 3-4 cm breda bitar, gör sedan ett snitt i varje del men inte helt igeno
Tvinna sedan varje ”ben” och snurra runt den lite slarvigt runt bullen, lämna gärna lite lufthål i bullen det behöver inte vara så kompakt.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag och strö på pärlsocker.
Sätt in i ugnen på 250 grader ca 5-8 minuter.
Mumsa sedan allt du har, gärna med ett glas kall mjölk. Mmm.
Första gången jag testar med sirap i bullarna och sockerlag ovanpå men det blev riiiiktigt gott!!
Kram till er ses i morgon och ett tips om du gör dessa bullar, bjud hem lite folk annars finns risken att du äter upp alla själv.
Fröken M
Nybakta kanelbullar är förmodligen det absolut godaste som finns !!
Oslagbart 🙂
Kram
victoriasprovkök
Ja jag håller med dig;)
Kram kram
Hovkonditorn
Kanelbullar är något av det godaste som finns! Dina är så fina. Kram
victoriasprovkök
Tack fina du:) ja det är så gott!
Kram
Sofia
Mums tack snälla för receptet måste testas! kram Sofia
Bland bakverk och kastruller
Vad duktig du är som är ute och springer!!
Kanelbullar är så gott, perfekt att ha frysen till alla utflykter!!
Kram
Cecilia
Min sambos mamma gör alltid knutar, medan jag envist har gjort vanliga "rullebullar" i flera år. Men nu gör jag också knutar, eftersom fyllningen stannar kvar mycket bättre i bullen då, om man har mycket fyllning^^ Nästa gång ska jag ge mig på blåbär, vanilj + mandelmassa!