17 grader och mulet här i Örebro, hallå vart är sommaren?
Idag har vi haft lite vänner på besök och vi har fikat lite, det blev en snabb visit innan de åkte vidare till Stockholm men mysigt ändå:) vi bjöd bland annat på den här rabarberpajen som jag tyckte blev ruggigt god och till den hade vi en hemmavispad vaniljvisp, snabb och enkel är den också.
Enkelt och riktigt gott, man ska ta tillvara på det man har i trädgården:) |
Du behöver:
Smuldeg:
150 g smör (rumsvarmt)
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
Fyllning:
Ca 6-7 stjälkar rabarber (jag hade små så jag tog fler, skalade och delade i mindre bitar)
Ca 1 dl strösocker
Ca 1 msk kanel
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till smuldegen i en bunke. Ställ den i kylen medan du gör resten.
Lägg de skalade och delade rabarber bitarna i en bunke och tillsätt socker och kanel, rör om ordentlig och låt dra en stund.
Lägg sedan ca 2/3 av smuldegen i en pajform, lägg över rabarberna och täck med resterande smuldeg.
Sött in i ugnen ca 20 minuter på 225 grader.
Servera pajen ljummen med vaniljvisp.
Snabb vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
Gör så hör:
Vispa äggulor och strösocker fluffigt i en bunke.
Tillsätt den visade grädden och vaniljsockret.
Rör om så att allt blandas.
Serveras till pajen.
Underbart gott, mmmm säger jag bara, hugg av några rabarber och gör denna fantastiska efterrätt!
Kram ses i morgon!
Hovkonditorn
Åh, jag gillar allt med rabarber 🙂 Kram
victoriasprovkök
Mmm rabarber är gott det!! Denna blev supergod!
Kram
Svetlana Driagina
Mmm…smaskens med rabarber! Det blir nog också idag att baka med rabarber! Har fått ganska mycket rabarber av min vän! 🙂
Ha en toppen söndag!
Kram kram
//Lana
victoriasprovkök
Åh spännande att se vad du gör för gott:)
Kram
Erika Skogly
Så gott med rabarberpaj!
victoriasprovkök
Ja riktigt god!!!
Kram