Då sitter vi i bilen igen då, denna gång på väg till Örebro, vi är inne på sista semesterveckan och hur den ska spenderas vet vi inte än. Det ser ut att bli fint väder och det tackar vi för, jag gillar inte kyla när jag är ledig;)
Idag innan vi lämnade skåneland gjorde vi lite ”middag” till oss och mattemannen och det blev en riktigt god havreomelett med kalkon, salami, tomat och ost… Lovar jag är fortfarande mätt så vill du äta nåt nyttigt, hälsosamt och enkelt gör denna. Funkar ju givetvis bra som frukost, lunch och mellanmål också.
Till en stor omelett till ca 3 personer behövs:
5 ägg
Ca 3/4 -1 dl havregryn (malda till mjöl)
Salt
Topping:
Kalkon (skivad och strimlad)
Salami (skivad och strimlad)
Ost (skivor)
Tomat (skivad)
Gör så här:
Blanda ihop ägg, havremjöl och lite salt i en bunke.
Stek omeletten i en stekpanna med smör på rätt låg värme, låt den nästan stelna på ovansidan, se till att den inte blir bränd i botten. Lägg på ostskivorna, salami, kalkon och tomat och låt steka lite svagt tills allt blivi varmt. Toppa med lite sallad innan servering.
Yummi, riktigt gott!
Ha det fint så ses vi, kram <3
Min Lilla Kokvrå
Lite rörigt med två bloggar 😉 men jag ville kommentera ditt inlägg från Min Lilla Kokvrå, sorry! Vad nu det spelar för roll, men men …
Kommentaren var som följer…
Ser riktigt smaskigt ut!! Vädret kan vi ju inte klaga på den här sommaren iaf och du verkade ju ha det riktigt varmt och skönt på Kreta dessutom 🙂
Hoppas ni får en fortsatt bra sista semestervecka.
Ha det gott!!