Godmorgon underbara söndag.
Känner mig lite tagen från gårdagens skaldjursbuffé, oj vad jag åt, så fantastiskt gott var det! Hummer, kräftor, krabba, räkor, små skålar med goda röror, en himmelsk dessert och mycket mer. Inte varje dag man äter hummer som falukorv;) behöver jag säga att jag älskar Grand Hotels skaldjursveckor?!
Men nu över till lite annat, såg att jag glömt lägga upp min goda geishakladdkaka, den var ju supergod så här kommer receptet på den!
Du behöver:
250 g socker
120 g smör
2 ägg
75 g kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk vaniljsocker
90 g vetemjöl
100 g geishachoklad (grovt hackad)
1 näve minimarshmallows
Gör så här:
Börja med att klä en rektangulär brödform (limpform ca 1,2 liter) med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på låg värme och tillsätt sockret. Låt sjuda på svag värme under omrörning ca 2 minuter tills sockret smält lite. Ställ åt sidan.
Blanda ihop ägg, kakao, salt, bakpulver och vaniljsocker i en bunke blanda sedan ihop det med smörblandningen. Tillsätt sedan mjöl och rör till en slät smet.
Rör ner hackad geisha och minimarshmallows och lägg smeten i formen.
Sätt in i ugnen ca 25 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig när du tar ut den för den stelnar till sig efteråt.
Eftersom jag använde en rätt liten form blev ju kakan hög, om du använder en större form och får en tunnare kaka får du minska på tiden i ugnen. Prova dig fram;)
Och njut för den blir fantastisk, servera med lite grädde eller glass, mmm!
Lena
Låter galet gott med skaldjursbuffe!
Undrar om jag skulle ta en tur till Stockholm 🙂
Lena från make a head food