Godmorgon från Stockholm;)
Det blev en liten hemlig tripp till Stockholm nu i helgen, igår var vi nämligen på en överraskningsfest för vår vän Anna som fyllde 30;) mysigt och massa god mat blev det!
Idag blir det chokladfestivalen i Älvsjömässan så vi ska strax lämna hotellet.
Innan vi pyser iväg tänkte jag tipsa om dessa extremt goda kakor, lovar er de blev favoritkakor vid första tuggan.
Du behöver:
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl brunt farinsocker (strö)
2 1/4 dl strösocker
300 g smör
2 ägg
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl kokosflingor
2 st dubbeldaim (krossade i småbitar)
Gör så här:
Smält smöret.
Blanda farinsocker, ägg och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt smöret och rör i kokos.
Blanda ner resten av ingredienserna lite i taget och rör om väl.
Kakdegen ska bli fast och gå att forma med händerna. Tillsätt krossad daim i kakdegen och blanda in dem väl med händerna.
Rulla små bollar av degen, försök få samma storlek på alla, mina vägde 23 g/st, lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt med händerna.
Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 9-10 minuter.
Kakorna är mjuka när du tar ut dem så låt de ligga kvar på plåten tills de svalnat.
De blir så sjukt goda och sega, mmm.
Kram
Yum, så gott 🙂 Kram
Mm de är helt fantastiska:):) kram
Kul med överraskningsfest! 🙂
Gud, vilka goda! Du frestas! 😉
Kram kram
//Lana
Ja riktigt goda du måste bara testa:) kram
Så knaprigt och gott med daim i kakorna!!
Kram
Mmm så gott!! Kram
Så gott. Dajm är min favorit när det kommer till de där chokladbitarna som är stycksaker. God smak, schysst knaster och knäcksmak. Mums! Chokladfestivalen är här om två veckor och då ska jag gå dit. Så himla trevligt. Kram!
Ja Daim är en höjdare! Så kul att festivalen kommer till dig också:) mycket god choklad finns det! Kram