Goddag!!
Hur står det till?
Ikväll väntar vi finbesök fån Skåne och nu håller jag på att fixa lite middag och kanelbullar… För ni har väl inte missat kanelbullens dag imorgon?
I morgon hinner jag tyvärr inte baka bullar så det får nog bli lite provsmakning ikväll;);)
Tänkte jag skulle bjuda på enligt mig världens godaste kanelbullar, inget krångel utan helt vanliga klassiska bullar.
Till sånna här bullar behövs:
100g smör
5dl mjölk
50g jäst
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk kardemumma (gärna nymald)
Vetemjöl (tills degen lossnar på kanterna, ta inte i fööör mycket mjöl så degen blir för hård, mjölstinna bullar är inte gott)
Vill du kan du tillsätta 1-2 tsk bakpulver i mjölet för att få bullarna extra fluffiga. (Tycker jag de blir iaf)
Fyllning:
Smör (rumsvarmt, rätt mjukt)
Strösocker
Lite Ljus sirap
Kanel
Till pensling:
Uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret och blanda i mjölk, det ska bli fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av den varma smörmjölken. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt resterande mjölk.
Tillsätt salt, socker och kardemumma rör om och tillsätt mjölet tills degen släpper från kanterna.
Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Dela degen i 2 delar och kavla ut till en stor rektangel.
Bred på smör, strö över socker, ringla på lite ljus sirap och bred ut den, pudra till sist över kanel, jag har rätt mycket på;)
Rulla sedan ihop degen och skär i lagom stora bitar. Eller så viker du ihop degen och skär i ”byxben” och tvinnar degen till bullar. En smaksak!
Låt jäsa ca 30-40 minuter.
Pensla på ägg och strö på pärlsocker.
Sätt in i ugnen ca 5-8 minuter på 250 grader.
Nu är det bara att fortsätta jobba lite här hemma, ses<3
Systeryster och jag ....
kanelbullar är bland det godaste att fika på
Erika G
Jag gillar bullar men föredrar kardemumma. Men jag orkade inte baka bullar i dag så jag har grejat godis till jobbkamraterna istället. Sån är jag. Men visst är en nybakad bulle nåt av det godaste man kan sätta tänderna i. Dina bullar ser bara så fina ut! Kram!