Godmorgon lördag och godmorgon fina du.
Idag blir det slappa av sen en träningsrunda och efter det bär det av till Stockholm för julbord på Grand Hotell, oj så mysigt och gott det ska bli.
Igår hade jag ju som sagt med fredagsfika till jobbet och det var inget mindre än en frosted chocolate cake ala Roy Fares, eller egentligen har jag kommit på själva kakan själv för han hade gjort cupcakes istället.
Jag gjorde dubbel sats på själva kaksmeten men vanlig sats på frostingen, här kommer mitt recept där jag redan dubblat kaksmeten men vill ni göra en mindre kaka eller 12 små cupcakes kan du halvera kaksmeten:)
Du behöver:
3 1/2 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk maizena
1 tsk salt
2 msk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl olja
1 dl varmt kaffe
Frosting:
150g fazerchoklad 70 %
250 g smör (osaltat) rumsvarmt
2 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100g nötcreme
Topping:
Minimaränger
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (170grader varmluft)
Sikta de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Rör om försiktigt. Tillsätt lite i taget av kaffet tills det blir en tunn och slät smet.
Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform och smöra och ströbröa formen.
Häll i smeten och sätt in i ugnen ca 35-40 minuter (jag tog ingen exakt tid) eller tills kakan inte är kletig när du sticker med en sticka i kakan.
Låt svalna helt.
Frosting:
Hacka chokladen och smält den försiktigt över ett vattenbad. Låt chokladen svalna tills den är lite ljummen.
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och salt till en slät, fluffig och smidig smet.
Tillsätt nötcreme och chokladen och vispa ordentligt.
Bred ut frostingen på kakan och toppa med minimaränger.
Blir frostingen för lös låter du den stelna några minuter i kylen.
Ha nu en fantastisk dag, kram kram<3
Svetlana Driagina
Mmm…smaskens!
Trevlig 1:a advent!
Kram
//Lana