Hej, ja jag lever, jag har bara inte haft en minut ledigt de senaste dagarna, då jag har varit överröst med jobb från alla håll och kanter. Börjat jobba vid 6 och slutat strax innan klockan slår om till ny dag. Kul med jobb men ibland kan det bli lite för mycket:)
Tack för att ni håller ut och kikar in här i alla fall, det glädjer mig!
Idag bjöd jag på en klassisk men ack så god saffranskaka, mmm älskar saffran!
Du behöver:
200 g smör
0,5g saffran
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 dl (240g ) vetemjöl
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Smöra och bröa en springform min är är väl ca 22 cm eller nåt sånt.
Stöt saffran och en matsked strösocker i en mortel. Häll ner det i smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt med en elvisp. Tillsätt saffransmjölken och rör om.
Tillsätt till sist mjöl och bakpulver, rör om så att allt blandas väl.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40- 45 minuter. Kolla med en sticka om kakan är klar.
Låt svalna lite innan servering och innan du tar bort den från formen.
Dekorera ev med florsocker.
Njut för det är du värd!
Ha en strålande kväll så ses vi, hoppas på att få lite fritid närmsta dagarna;);)
Kram
Svetlana Driagina
Hoppas snart blir det lugnare på jobbet!
Så gott med saffran! 🙂
Ha en fin tredje advent!
Kram kram
//Lana