Lördag idag, en riktigt mysig dag blev det och nu ska den avslutas med mellodifestivalen, tjohoo.
I morse blev det en fantastisk frukost och dagens bröd fick bli äpple och mandelbröd, otroligt gott och snabbt bröd.
Såhär såg min lördagsfrukost ut och där ser ni även det goda äpple och mandelbrödet.
Till 3 bröd behövs:
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 ägg
1 1/2 äpple (urkärnade)
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 msk honung
1/4 dl mandelmjölk
1/2 tsk vaniljestrakt
1 krm malen ingefära
Gör så här:
Mixa allt i en matberedare, smeten ska få en tjockare konsistens men sväller efter några minuter, tillsätt lite mer mandelmjöl och fiberhusk om det blir för löst. Jag har halverat receptet så vill du dubbla går det såklart bra:) klutta ut smeten till 3 bröd på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 12 minuter på 200 grader. Låt svalna.
Receptet kommer ursprungligen från Annika Sjöö, tack;)
Kram och godnatt på er för nu är det mellomys för hela slanten<3
Svetlana Driagina
Vad gott det låter! Ska testa tillsätta äpple nästa gång jag bakar bröd! 🙂
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana