Godmorgon du fina<3
Lördag idag och det har varit en fantastisk morgon, vaknade tidigt och fick ligga kvar i sängen länge, det gör jag ju inte i veckorna direkt.
Idag blir det en promenad i det fina snöiga vädret för att sedan åka vidare till F’s föräldrar för lite mat. Men innan det ska jag även träna lite och göra bla 100 squats (knäböj), jag och några kollegor har en utmaning att klara 100 knäböj om dagen i 100 dagar så nu är det bara att köra på, är ni med?
Man känner det i benen kan jag lova;)
Igår hade jag fredagsfika med mig till jobbet och det blev den här goda kakan, en variant på kladdkaka som är riktigt god. Testa, receptet får ni här:
Kaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl (90 g) vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Mjölkchokladfyllning
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
0,5 tsk malen kardemumma
25 g rumsvarmt smör
- Klä en ugnsform som är ca 25×35 cm med bakplåtspapper.
- Smält smöret.
- Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner det smälta smöret.
- Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i äggblandningen och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 150 grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt, den får gärna vara kylskåpskall och lossa sedan kakan ur formen. Dela kakan på mitten så det blir två lika stora delar.
- Mjölkchokladfyllning: Hacka chokladen fint.
- Koka upp grädden med honung och kardemumma. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och tillsätt även smöret. Låt tryffeln svalna lite och sedan tjockna cirka 1 timme i kylen, har du den för länge i kylen blir den för hård men då kan du ställa den i rumstemperatur tills den känns lagom hård.
- Bred fyllningen på halva kakan och lägg den andra halvan över. Lägg in kakan i frysen ca 30 minuter och skär den i små fyrkanter, inte för stora för de är rätt mäktiga;) servera med vispad grädde. Mums! Receptet kommer fån Mia Öhrn, tack, enkelt och gott!
Ha en underbar dag<3
Darksess
Vad gott 😀
Svetlana Driagina
Kakan låter jättegott! Med gott samvete kan du äta en sådan efter så hård träning! 🙂
Kram kram
//Lana
Erika G
Mums! Det där får nog bli nästa veckas fredagskaka, tror jag. Jag lovar att länka till dig om jag lånar receptet. Gud så gott! Kram!
victoriasprovkök
Vad gullig du är, ja det var riktigt mumsigt:) kram