Godmorgon, här har det hunnits med mycket nu på morgonen, först blev det 7 km löpning vid havet sen en rejäl frukost. Nu bär det av till saluhallen i Höganäs för påskbord, yummie!!
Ännu ett påsktips kommer nu, min favvo, Janssons;)
Du behöver:
10 råa potatisar (skalade och strimlade, gärna den mjöliga sorten)
2 gula lökar (finhackade)
1 burk ansjovisfilér (hackade 125g)
3 dl vispgrädde
Ströbröd
Smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Bryn den hackade löken.
Lägg hälften av den strimlade potatisen i en smord ugnsform.
Lägg över den löken , lägg de hackade ansjovisarna
över löken och lägg på resterande potatis.
Häll över spadet ifrån ansjovisarna och grädden.Strö över ströbröd och klicka över några små smörklickar. Grädda i ugnen ca 50-60 minuter.
Kolla efter en stund och lägg eventuellt över folie så att potatisen inte bränns.
Gillar du inte anjovic är ett tips att byta ut den mot kallrökt lax, blir även det jättegott!!
Ha en strålande dag, här nere i Skåne skiner solen.
Ha en strålande dag, här nere i Skåne skiner solen.