Påsken närmar sig med stormsteg, jag hänger inte riktigt med i svängarna men påsk blir det vilket som. Bäst att testa lite påskmat tyckte min kära kollega Emma idag och med en bra övertalningsförmåga så står jag nu här hemma i köket och funderar på vad man kan tänkas ha på ett påskbord:) själv kommer jag inte fira påsken hemma men vad gör man inte för dig Emma och alla ni andra fina bloggläsare. Klart jag ska testa lite påskmat, jag får väl fira påsk 2 gånger i år;)
Först ut är en helt underbar rätt som faktiskt fick agera kvällens middag, och vad passar bättre än ägg på påskbordet.
Det blev riktigt gott och kommer absolut lagas fler gånger, passar även perfekt till påskens alla prinskorvar och köttbullar eller så äter ni den som den är. Fungerar bra kall som ljummen, så perfekt att förbereda innan;)
Du behöve:
7-8 kalla hårdkokta ägg (mosade)
2 msk smör
Vetemjöl
5 dl standard mjölk
Nån matsked senap
Salt
Vitpeppar
Knaperstekt bacon i småbitar
Hackad persilja
Gör så här:
Mosa de kokta äggen och lägg upp i en form.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt vetemjöl ca 2 msk, rör om med en visp så att allt blandas. Tillsätt mjölk, lite i taget tills du får en slät och fin stuvning. Tillsätt ev lite mera mjöl om den blir för lös, blanda då mjölet med lite mjölk innan du tillsätter det.
Smaka av med kryddor och senap.
Häll stuvningen över äggen och låt det stelna till lite.
Toppa med bacon och persilja.
Nu ska jag väl fortsätta här hemma i köket, håller nämligen på med nästa påskrätt:)
Kram<3