Vad är det för en dag, är det en vanlig dag, nä det är ingen vanlig dag för det är Victorias födelsedag, hurra, hurra, hurra:):)
En härlig dag har precis passerat, en dag med paket och mys och även lite bullbak såklart. Jag håller på för fullt att baka till kalaset som går av stapeln på söndag. Alltid kul att få bjuda på lite gottigt.
Ikväll bakade jag dessa godingar, riktigt fina.
Du behöver:
50g jäst
5 dl mjölk
250g smör
1 tsk salt
1 dl strösocker
Vetemjöl
Fyllning:
1 dl strösocker
1 dl vaniljsocker
150g smör (rumsvarmt)
1 ägg till pensling och pärlsocker till topping.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölk. Värm till fingervarmt, 37°. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och mjöl, degen ska släppa från kanterna men ta inte för mycket mjöl. Arbeta degen smidig gärna med maskin10 minuter tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.
Blanda smöret med vanilj- och strösocker till fyllningen, rör tills du får en smidig smet.
Kavla ut degen och bred på fyllningen, forma till valfria bullar. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt in i ugnen ca 10-13 minuter på 225 grader.
Godnatt!!