Godmorgon, lite stressigt här hemma, strax dax för jobb men innan det vill jag ge er dagens middagstips, rostad paprikasoppa. Så gott en ruggig och regnig höstdag.
Du behöver:
5 gula och röda paprikor
Olivolja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1/4 tsk sambal oelek
1 msk hackad ingefära
2 tärningar grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater (500g)
1/2 liter vatten
1 msk vetemjöl
1 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
Riven ost och persilja till topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 300 grader.
Skär paprikorna i grova bitar ta bort alla kärnor.
Lägg upp paprikabitarna på en plåt, ringla över olivolja så att det täcker på alla bitarna. Salta. Rosta paprikan i ugnen ca 15-20 minuter tills de fått färg.
Hacka vitlök, lök, och ingefära ordentligt.
Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs hacket på medelvärme utan att det tar färg.
Tillsätt sambal oelek, vatten och buljong.
Häll i krossade tomater och red av med lite mjöl utblandat i vatten.
Låt koka upp och sjuda under lock.
Ta ut paprikorna och mixa dem slätt.
Mixa även soppan.
Rör ner paprikan och rör om ordentligt. Smaka av med balsamvinäger, salt och peppar.
Häll upp i skålar och toppa med persilja och ost.
Kram