Woop Woop, friday is it:)
Sovmorgon idag vilket betydde att jag var uppe riktigt tidigt och julpyntade. Stjärnor, minigran, några få väl valda tomtar och minilampor i buskarna ute. Mysigt blev det och nu är december välkommen, snön också för den delen men den lyser med sin frånvaro.
I morgon blir det julbord på Grand Hotell, det ska bli fantastiskt gott och mysigt och jag ska försöka ta några bilder så jag kan visa er.
För er som vill äta lite julbord hemma passar det ju utmärkt med hemmagjord rödbetssallad. Så gott speciellt till köttbullarna.
Till en burk behövs:
300 gram färska rödbetor
11/2- 2 dl creme fraiche
Ca 4 msk majonäs
1/2 tsk dijonsenap
PepparGör så här: Koka rödbetorna till de är mjuka, rödbetorna ska koka hela med skalet på. Fyll på vatten under tiden så att de inte kokar torrt, det tar nämligen lite tid att koka rödbetorna.Låt rödbetorna kallna helt och skala dem.
Skär rötbetorna i mindre bitar. Blanda ihop övriga ingredienserna tillsammans med rödbetsbitarna:
Smaka av med peppar. Lägg upp rödbetssalladen i en burk och förvara i kylen. Trevlig fredag <3
11/2- 2 dl creme fraiche
Ca 4 msk majonäs
1/2 tsk dijonsenap
PepparGör så här: Koka rödbetorna till de är mjuka, rödbetorna ska koka hela med skalet på. Fyll på vatten under tiden så att de inte kokar torrt, det tar nämligen lite tid att koka rödbetorna.Låt rödbetorna kallna helt och skala dem.
Skär rötbetorna i mindre bitar. Blanda ihop övriga ingredienserna tillsammans med rödbetsbitarna:
Smaka av med peppar. Lägg upp rödbetssalladen i en burk och förvara i kylen. Trevlig fredag <3
Pernilla
Funderar på att testa att göra rödbetssallad till jul. Hur länge håller denna i kylen?
victoriasprovkök
Ja det är så gott, vet inte exakt hur länge den håller men nån vecka i alla fall. Det är ju creme fraice och majonnäs i bara det är bra datum. Men gör den dagen/dagarna innan du ska äta den. Lycka till kram