Hej och hå, en dag med jobb och möten men nu ska jag äntligen få sova. Ville bara tipsa om ett fantastiskt bröd. Olala säger jag bara, doit! Enkelt, minimalt kladd och fantastiskt gott:)
1 pkt jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl solrosfrön
7 dl vetemjöl
5 dl rågsikt Gör så här:Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37grader och häll den över jästen, rör tills jästen löst sig. Tillsätt honung, salt, solroskärnor, rågsikt och nästan allt vetemjöl, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen smidig, gärna i maskin, degen ska släppa från bunkens kanter men ta inte i för mycket mjöl. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Kavla ut degen och lägg den i långpannan. Skär rutor i brödkakan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna och bryt i bitar. Så gott blir det, receptet kommer ursprungligen från Niinis blogg, tack<3Ha en fin kväll<3