Sista dagen på 2014 och det har varit en riktigt bra dag i backen. Suverän skidåkning och faktiskt god mat också. Vi åt på Laaven och det var helt ok för att vara mat i backen. Jag tog buffé, för 95 kr fick man pasta med köttfärssås, carbonara eller gulaschsoppa eller en vegetarisk rätt. Just nu är vi bänkade på RadisonBlu och ikväll blir det middag med ett helt gäng i huset. Jag vet ännu inte riktigt vad maten blir men hummer och oxfilé är inhandlat i alla fall. Så det blir nog någon klassisk nyårsmiddag tror jag.
Idag tänkte jag bjuda på en riktigt god och enkel tomatsoppa som jag gjorde hemma innan vi åkte. Toppenbra när man har lite bråttom och vill man ha lite matigare passar någon form av pasta perfekt att lägga i.
Du behöver:
1 gul lök (finhackad)
2 morötter (skalade och tärnade)
3 burkar krossade tomater
2 tärningar grönsaksbuljong
1/2 dl hackad persilja
1-2 dl vispgrädde
Torkad basilika
Chilipeppar
Paprikapulver
Ev salt och peppar
Gör så här:
- Fräs lök och morötter i en kastrull med lite smör, tillsätt sedan tomaterna och grönsaksbuljongen.
- Tillsätt chilipeppar, paprikapulver och basilika. Låt soppan koka tills morötterna mjuknat ca 10-15 minuter.
- Mixa soppan.
- Tillsätt persilja och grädde, låt sjuda. Smaka av med ev salt och peppar och servera med tex creme fraiche eller makaroner. Servera gärna med ett gott bröd.
Grymma backar, perfekt väder, tack Trysil.
Nu vill jag bara önska er ett riktigt gott nytt år, hoppas ni får en trevlig kväll vad ni än har för er. Ses nästa år igen:)
Kram