Godmorgon eller godlunch kanske man får säga. Vi har haft finbesök från Stockholm och ätit en mysig frukost med bland annat supergoda scones med lite fröer. Mums.
Nu är vi påväg till Trysil för lite mys och skidåkning, internet finns det tyvärr inte i huset men jag ska absolut försöka titta in här när jag hittar Wifi såklart. Så om det är lite tyst här så vet ni varför.
Men nu över till lite goda scones för visst är det praktiskt med scones, det går ju så fort.
Du behöver:
50 g smör (rumsvarmt)
50 g rapsolja (1/2 dl)
300 g rågsikt (5 dl)
80 g havregryn (2 dl)
2 msk linfrön
1/2 dl solrosfrön
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 1/2 msk honung
2 dl filmjölk eller mjölk
Gör så här:
Skiva smöret med en osthyvel och låt det stå en stund i värme. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör, rapsolja och honung. Finfördela smöret och tillsätt därefter filmjölken. Rör ihop till en deg. Gör runda kakor ca 2cm tjocka det blir ca 4 stycken av detta recept. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. Servera på direkten med ost och smör.
Njut till frukosten eller som mellanmål med en kopp te eller mjölk.
Ha en underbar dag, jag har några timmar kvar i bilen sen kommer vi fram till ett förhoppningsvis snörikt land.
Kram <3