Godmorgon, en liten tid utan jobb och aktiviteter fick jag till nu på morgonen. Det har varit fullt ös flera dagar därav lite tyst och tomt här. Det kommer bli mycket jobb nu fram till jul så jag förbereder mig på jobb jämt. Ville kika in till er och bjuda på supergoda saffrans skorpor nu innan jobbet.
Du behöver :
100 g smör
1/2 gram saffran
90g sötmandel
1 1/2 dl daddelcreme
2 ägg
1 tsk bakpulver
5 dl (300g) vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, låt svalna till fingervarmt.
Hacka mandeln grovt.
Tillsätt det stötta saffranet till det smälta smöret och rör om.
Häll upp smöret i en bunke, tillsätt ägg och vispa till en jämn smet med elvisp.
Tillsätt bakpulvret och den hackade mandeln. Vispa igen.
Tillsätt vetemjölet. Vispa till en jämn smet med elvispen på lägsta hastighet tills det blivit en jämn smet.
Tryck för hand ihop degen till en klump på en bänk. Dela degklumpen i 4 lika stora delar. Rulla ut varje del till en längd, ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
Ta ut dem och låt svalna. Sänk temperaturen i ugnen till 100°C.
Skär varje längd i ca 4 cm breda, sneda bitar med en vass kniv.
Vänd dem sedan med snittytan uppåt.
Ställ in plåten med biscottin mitt i ugnen och låt torka ca 30 minuter. Ta ut och vänd dem och låt torka ytterligare 30 minuter. Låt ugnsluckan stå på glänt under hela torkningen.
Låt svalna och njut.
Kram