Gokväll, fullt ös medvetslös, eller? Ja fullt upp just nu så nu ska det bli skönt med helg.
Tipsade om ett smarrigt och juligt bröd på instagram i morse och här kommer receptet.
Du behöver:
1/2 paket jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk honung
2 msk naturell olja
100g hasselnötter
3 röda rivna äpplen
4 dl dinkelmjöl
Resterande mängd vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Rör ner salt, kanel, ingefära, honung, olja, nötter och äpplen.
Tillsätt mjöl, känn efter hur mycket vetemjöl som behövs, degen ska inte vara kladdig med det får inte bli för mycket mjöl för då blir brödet torrt. Knåda degen några minuter med maskin eller lite längre för hand. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
Forma till 4 runda kakor och skär i tårtbitar. Täck med bakduk och låt jäsa ca 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda kakorna ca 12-15 minuter eller tills de fått fin färg och låter ihåligt när du knackar på dem.
Lycka till<3
Rosalill Rose
Hej, använder du hela eller malda nötter i degen? Blir lite svårt att skära brödet tycker jag!
victoriasprovkök
Jag hackade mina nötter grovt? kram
maria
Åh, vad gott! Goda smaker! 🙂